chce Wam powiedziec jaka mam madra kotke
nie upilnuje jej przed wskakiwaniem, ale i tak nie wskakuje gdzies wysoko-jesli juz to po troszeczku-na stolek, potem na biurko, potem na monitor a potem na regal, ale...sama z niego nie zejdzie, tylko wola mnie, zebym ja zdjela-madra kocia-strasznie ja kochammm tak samo bylo z szafkami w kuchni-wskoczyla, ale zawolala mnie, zebym ja zdjela i to jak glosno
normalnie dzis ja zjem
Mamba juz zdrowa :)))
Jakby była taka mądra to by tam nie właziła tylko siedziała w parterze A tak poważnie to dopiero teraz mając własnego kota (kto kogo ma ) widzę jakie to wrażliwe i inteligentne futrzaki. Czy jakieś inne zwierzę potrafi tak subtelnie a zarazem tak wyraziście okazywać swoje nastroje? Jeśli ktoś choć raz widział oczy śmiertelnie obrażonego kota to wie co mam na myśli
spoko-nie lazi-dwa razy tylko weszla, a zazwyczaj prosi mnie, zebym ja wsadzila-np na blat w kuchni
moja Kicia jest caly czas na mnie obrazona za Mambe pewniezlosnica
moja Kicia jest caly czas na mnie obrazona za Mambe pewniezlosnica
Zawsze tak jest, bo co innego przeczytać tysiące informacji o jakimś zwierzęciu i miec głowę wypełnioną czystą teorią, a co innego kiedy zagości w naszym domu wymarzony przyjaciel, pies, kot, frecia, królik itp. Wtedy to już czysta radośc pozostaje i okazuje się, że połowa wiadomosci wyczytanych w internecie i ksiązkach jest niemozliwa do zrealizowania u tego właśnie zwierzątkaATA pisze:Jakby była taka mądra to by tam nie właziła tylko siedziała w parterze A tak poważnie to dopiero teraz mając własnego kota (kto kogo ma ) widzę jakie to wrażliwe i inteligentne futrzaki. Czy jakieś inne zwierzę potrafi tak subtelnie a zarazem tak wyraziście okazywać swoje nastroje? Jeśli ktoś choć raz widział oczy śmiertelnie obrażonego kota to wie co mam na myśli
no to my juz po sciagnieciu szwow-oczywiscie bylo ich malo, bo Mamba zdazyla sobie wyciagnac 2 kilka dni temu i dzis 4 (wykombinowala, ze zdejmie kubrak i szwy przy okazji ) no i o dziwo-narazie nie interesuje sie blizna
Ufff! Nareszcie Diano finish!
Widzisz, jak to szybciutko zleciało i już jest po wszystkim
Myślę, że to dobrze, że Mambus nie interesuje się blizną, bo to znaczy, że wszystko jest w najlepszym porządku i pięknie się zagoiło
Jeszcze tylko futerko musi odrosnąć i po zabiegu nie będzie śladu - mojej niuni bardzo dłuuugo odrastało - coś ze 3 miesiące
Dobrze mieć już takie decyzje za sobą. prawda?
Widzisz, jak to szybciutko zleciało i już jest po wszystkim
Myślę, że to dobrze, że Mambus nie interesuje się blizną, bo to znaczy, że wszystko jest w najlepszym porządku i pięknie się zagoiło
Jeszcze tylko futerko musi odrosnąć i po zabiegu nie będzie śladu - mojej niuni bardzo dłuuugo odrastało - coś ze 3 miesiące
Dobrze mieć już takie decyzje za sobą. prawda?
no wlasnie zaczela sie interesowac-kombinator
niewykluczone, ze bede musiala znowu ja ubrac
tak-bardzo sie ciesze, ze juz po wszystkim-szkoda, ze Kicia nie mogla miec zabiegu nadal prycha na Mambe, ale juz mniej-widocznie musi sie przyzwyczaic do innego zapachu, ale obawiam sie, ze i tak bedzie ja traktowac z gory...
nie ja pierwsza powtorze-szkoda, ze wczesniej sie nie zdecydowalam
niewykluczone, ze bede musiala znowu ja ubrac
tak-bardzo sie ciesze, ze juz po wszystkim-szkoda, ze Kicia nie mogla miec zabiegu nadal prycha na Mambe, ale juz mniej-widocznie musi sie przyzwyczaic do innego zapachu, ale obawiam sie, ze i tak bedzie ja traktowac z gory...
nie ja pierwsza powtorze-szkoda, ze wczesniej sie nie zdecydowalam
juz wszystko pieknie sie zagoilo, a Mamba o dziwo nie interesowala sie blizna-nie bylo za co pociagnac
jemy jeszcze rc exigent, a potem zobaczymy-chcialabym zmienic wreszcie ta rc, bo nie podobaja mi sie kupki-sa takie ciemne, niektore czarne, ale na szczescie jest jak w zegarku
teraz na tapecie Kicia, bo dzis mi kaslala-w pon. ide do weterynarza, bo sie martwie-oby to nie byla astma tfu, tfu, tfu
jemy jeszcze rc exigent, a potem zobaczymy-chcialabym zmienic wreszcie ta rc, bo nie podobaja mi sie kupki-sa takie ciemne, niektore czarne, ale na szczescie jest jak w zegarku
teraz na tapecie Kicia, bo dzis mi kaslala-w pon. ide do weterynarza, bo sie martwie-oby to nie byla astma tfu, tfu, tfu
moj niejadek stal sie lakomczuchem dzis mi oczy wyszly, jak ja zwazylam u weta-myslalam, ze popsula sie waga-3,55 kg
teraz zmieniam im karme na purine pro plan zwykla, ale jak taki bedzie miala Mamba apetyt, to musze przejsc na lighta
wiedzialam, ze wazy wiecej, moze jakie 3 kg, ale tyle?? robi jej sie tluszczyk pod brzusiem-oczywiscie nie tak jak Kici, bo Kiciulek ma worek wiszacy i nic sie nie da z tym zrobic-a Mamba zawsze byla umiesniona, wiec jak sie na nia patrzy to nic nie widac, ze nabrala wagi (jakby nie bylo to 1 kg wiecej)-ale musze juz uwazac
ciesze sie bardziej niz one z tej zmiany karmy i oczywiscie, ze Mambus juz wyzdrowiala
a Kicii osluchuje serduszko i sie martwie, bo nie bije jej normalnie tylko łupie jak tak dalej bedzie, to musze z nia jechac na badania, a w najgorszym wypadku beda sterydy
teraz zmieniam im karme na purine pro plan zwykla, ale jak taki bedzie miala Mamba apetyt, to musze przejsc na lighta
wiedzialam, ze wazy wiecej, moze jakie 3 kg, ale tyle?? robi jej sie tluszczyk pod brzusiem-oczywiscie nie tak jak Kici, bo Kiciulek ma worek wiszacy i nic sie nie da z tym zrobic-a Mamba zawsze byla umiesniona, wiec jak sie na nia patrzy to nic nie widac, ze nabrala wagi (jakby nie bylo to 1 kg wiecej)-ale musze juz uwazac
ciesze sie bardziej niz one z tej zmiany karmy i oczywiscie, ze Mambus juz wyzdrowiala
a Kicii osluchuje serduszko i sie martwie, bo nie bije jej normalnie tylko łupie jak tak dalej bedzie, to musze z nia jechac na badania, a w najgorszym wypadku beda sterydy
chcialam zakonczyc watek Mamby-oczywiscie szczesliwie, bo dzis jest juz zdrowa kotka, z piekna, lsniaca, delikatna, gladka sierscia i nie przewiduje zadnych sensacji alergicznych ani tez innych-tfu, tfu, tfu
nie ten kot jak sie na nia patrzy-nabrala troche cialka i nie wyglada tak biednie jak jeszcze kilka miesiecy temu-oby tak juz do konca
mam teraz inne zmartiwnia z Kicia, ale to juz inny watek ...
nie ten kot jak sie na nia patrzy-nabrala troche cialka i nie wyglada tak biednie jak jeszcze kilka miesiecy temu-oby tak juz do konca
mam teraz inne zmartiwnia z Kicia, ale to juz inny watek ...