Problem z jelitami?
-
mogą oznaczać, ale jeśli chodzi o reakcję organizmu na drobnoustroje to patrzymy na limfocyty (które są składem ogółu białych krwinek czyli leukocytów) - bo to one są wyznacznikiem trwania stanu zapalnego. co lekarz na te obniżone leukocyty?
-
takim lekkim zapaleniem to ja bym się nie przejmowała raczej. mnie by bardziej martwiła taka mała ilość leukocytów - bo czasem to jest taka osobnicza uroda, że ktoś ma całe życie ich za mało. no i przy wątrobie mogą spadać, ale są dość nisko i nie wiem czy aż tyle. no i to mogą być poważniejsze historie... a propos lamblii to coś mi się kojarzy z wątrobą, ale za cholerę sobie nie mogę przypomnieć co...
-
nadczynność chyba może, (u ludzi w każdym razie) a niedoczynność to nie wiem - zapytaj po prostu weterynarza następnym razem, czy jest się czym martwić. młodziutki ten Twój psiak, a tyle problemów. a samopoczucie jego jak?
-
aha no to super, bo to jak się psiak czuje jest najważniejsze:)
-
nifuroksazyd to chemioterapeutyk. swoją drogą na prawdę świetny lek, ratował nam wiele razy sytuacje. może mieć wpływ na wynik badania (fałszywie ujemny).
Cytuje za Vetopedią:
...." nie odrobaczać psów chorych na nieznane sobie choroby, bo podanie preparatu odrobaczającego choremu zwierzęciu może pogorszyć jego stan...."
...." nie odrobaczać psów chorych na nieznane sobie choroby, bo podanie preparatu odrobaczającego choremu zwierzęciu może pogorszyć jego stan...."
Chce Ci tylko pomóc, lekarze też nieraz się pomylą, nie neguje podania,pies może być chory, a podać coś trzeba chociaż w ulotce leku pisze,że przy danym schorzeniu lek nie zalecany,jednak nieraz korzyści z podania są większe, niż skutki uboczne.Zamieściłam to,byś nie denerwowała się z powodu tych wymiotów żółciom, bo może nie jest to związane z choroba , a skutek uboczny leku.Można nieraz pobładzić, gdy chorób jest kilka, a pies zażywa leki, bo ich skutki są różne, a lekarze nie są nieomylni,nawet najlepsi. Mnie chcieli podawać insulinę,a nie jestem cukrzykiem, zmyliły ich wysokie wartosci cukru, (były spowodowane przez dożylne podawanie duzej dawki sterydów,które dostawałam na innej klinice).
-
myślę, że badanie kału będzie rozstrzygające