Jakbym mojego Fiodorka widziała Siedzi grzecznie na kolanach, ale jest cały sztywny i jak tylko poczuje, że lżej go przytulam - myk...i już go nie ma. No kocie przytulanki to na pewno nie są Co do pazurka to chyba wystarczy ta woda utleniona - nie powinno mocno szczypaćAmika pisze: Jusia to w ogóle jest taka "kaczka dziwaczka" - uwielbia mizianie i mocne drapanie (takie czesanie moimi pazurkami) ale broń Boże brać ją na kolanka, po prostu zamiera i czeka okazji by z nich zejść.
Obcinanie pazurów
Prosze, napiszcie mi w jakim wieku kotu trzeba po raz pierwszy obciac pazurki ? I co ile to powtarzac czy raz w tyg. to jest za czesto czy w sam raz?? Napiszcie mi rowniez bo z tego co rozumie to wtedy kot nigdy nie bedzie mial 'prawdziwych ' pazurow jesli bedzie sie mu je czesto przycinac wiec co ile przycinac , mam nadzieje ze moj post zostal zrozumiany
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Kasia i Maniuś
Ja swoim kociakom (szczególnie Mańkowi, bo on jest u mnie od małego) od samego początku bycia u mnie. Natomiast trudno mi powiedzieć jak często to robię, bo po prostu jak zobaczę, że jakiś pazurek odrasta, to go obcinam. Inne tylko np. oglądając.
co do obcinania pazurów nie ma żadnych reguł i traktuje się to osobniczo. Nie wiąże się tego z wiekiem i nie wskazuje się częstotliwości. Jeszcze raz podkreślam to kwestia osobnicza
-
- Informacje
-