Obcinanie pazurów

Dyskusje o pielęgnacji kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ATA

01 maja 2008, 11:26

Amika pisze: Jusia to w ogóle jest taka "kaczka dziwaczka" - uwielbia mizianie i mocne drapanie (takie czesanie moimi pazurkami) ale broń Boże brać ją na kolanka, po prostu zamiera i czeka okazji by z nich zejść.
Jakbym mojego Fiodorka widziała :lol: :lol: :lol: Siedzi grzecznie na kolanach, ale jest cały sztywny i jak tylko poczuje, że lżej go przytulam - myk...i już go nie ma. No kocie przytulanki to na pewno nie są :wink: Co do pazurka to chyba wystarczy ta woda utleniona - nie powinno mocno szczypać 8)
Gość

07 marca 2009, 15:16

Prosze, napiszcie mi w jakim wieku kotu trzeba po raz pierwszy obciac pazurki ? I co ile to powtarzac czy raz w tyg. to jest za czesto czy w sam raz?? Napiszcie mi rowniez bo z tego co rozumie to wtedy kot nigdy nie bedzie mial 'prawdziwych ' pazurow jesli bedzie sie mu je czesto przycinac wiec co ile przycinac , mam nadzieje ze moj post zostal zrozumiany

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

07 marca 2009, 19:03

Ja swoim kociakom (szczególnie Mańkowi, bo on jest u mnie od małego) od samego początku bycia u mnie. Natomiast trudno mi powiedzieć jak często to robię, bo po prostu jak zobaczę, że jakiś pazurek odrasta, to go obcinam. Inne tylko np. oglądając.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

07 marca 2009, 19:14

co do obcinania pazurów nie ma żadnych reguł i traktuje się to osobniczo. Nie wiąże się tego z wiekiem i nie wskazuje się częstotliwości. Jeszcze raz podkreślam to kwestia osobnicza
ODPOWIEDZ
  • Informacje