Takie tam różniaste sprawy
Ale bym zaspokoiła moją ciekawość jak ona wygląda, jak się ułożyła itp (zboczenie po szkole). Powiem Ci tak chusteczkowo to "wygląda". Jak mi zaczynała krzywo iść to siedziałam z palcem w gębie i ją popychałam na właściwy tor Tortury matki na coś się przydały
Domagaj się swojego albo zmień stomatologa (irytuję się jak ktoś mówi dentysta, tak samo mam jak ktoś mówi harakiri a nie seppuku )
Domagaj się swojego albo zmień stomatologa (irytuję się jak ktoś mówi dentysta, tak samo mam jak ktoś mówi harakiri a nie seppuku )
Tir to jakaś tam konwencja międzynarodowa, tak?
W Łodzi (nie wiem jak gdzie indziej) dużo osób nie mówi wziąć tylko wziąść... no szlag mnie trafia jak to słyszę. Kiedyś słyszałam, że tylko u nas mówi/mówiło się migawka i krańcówka.
W Łodzi (nie wiem jak gdzie indziej) dużo osób nie mówi wziąć tylko wziąść... no szlag mnie trafia jak to słyszę. Kiedyś słyszałam, że tylko u nas mówi/mówiło się migawka i krańcówka.
Tak, nie każda ciężarówka to T.I.R. i nie każdy T.I.R. musi być ciężarówką.
Oprócz wziąść zamiast wziąć dużo ludzi mówi włanczać zamiast włączać. A używanie bynajmniej jako zamiennika przynajmniej to mnie do szewskiej pasji wręcz doprowadza. A do tego jest jeszczę tą zamiast tę używane w bierniku.
Oprócz wziąść zamiast wziąć dużo ludzi mówi włanczać zamiast włączać. A używanie bynajmniej jako zamiennika przynajmniej to mnie do szewskiej pasji wręcz doprowadza. A do tego jest jeszczę tą zamiast tę używane w bierniku.
-
A moja teściowa do mojej córki nagminnie - zrobiliśmy zamiast zrobiłyśmy
Kolega w pracy - wzięłem, poszłem, ....
A teraz hit sezonu! Rok temu na klasówce (2ga klasa) moja córka napisała słowo fshut...kto zgadnie co to miało być?
Było też jabłuko i chryzantelma
Kolega w pracy - wzięłem, poszłem, ....
A teraz hit sezonu! Rok temu na klasówce (2ga klasa) moja córka napisała słowo fshut...kto zgadnie co to miało być?
Było też jabłuko i chryzantelma
-
Nie trafiłaś....kto jeszcze spróbuje?
Kiedyś mój kolega moje imię napisał tak: Pałlina...
Koleżanka w gimnazjum miała odmienić przez przypadki słowo człowiek... liczba mnoga człowieki.
Mój syn kiedyś "zdepczyłeś mnie", to słowo na stałe wpisało się do naszego domowego slangu.
A i hit u mnie wezne a nie wezmę.
Iza może coś jej się z ang. pomieszało Wschód prawdopodobny.
Marcin za rok do pierwszej klasy to dopiero będzie.
Koleżanka w gimnazjum miała odmienić przez przypadki słowo człowiek... liczba mnoga człowieki.
Mój syn kiedyś "zdepczyłeś mnie", to słowo na stałe wpisało się do naszego domowego slangu.
A i hit u mnie wezne a nie wezmę.
Iza może coś jej się z ang. pomieszało Wschód prawdopodobny.
Marcin za rok do pierwszej klasy to dopiero będzie.
-
Brawo! To był wschód...
U nas hitem który się przyjął w domu jest koło obok....oraz lomokotywa...i rzadziej używane toperz zamiast nietoperza
U nas hitem który się przyjął w domu jest koło obok....oraz lomokotywa...i rzadziej używane toperz zamiast nietoperza
Dostawałam szału jak Marcin mówił "bawa" zamiast "mama". Pierwsze wypowiedziane słowo...auto. Bo mama, tata, baba to takie oklepane. Na psy mówił "titi"
Neyi się coś odkleiło, dorosła czy jak? Za dziećmi się ogląda. Robi to z taką namiętnością że mnie to wprawia w osłupienie.
Neyi się coś odkleiło, dorosła czy jak? Za dziećmi się ogląda. Robi to z taką namiętnością że mnie to wprawia w osłupienie.
-
- Informacje
-