Fakt moje psy przejadły juz w swoim życiu setki kilogramów karm suchych

.
Ja nie mam zamiaru tego robić (robi tak podobno aktualny właściciel szczeniaka aby go przyzwyczaić również do suchego pokarmu). Szczerze mówiąc do samodzielnego gotowania nie mam czasu ani głowy - pozostaje mi więc tylko i wyłącznie sucha karma.Robert A. pisze:Sugeruję,aby nie mieszać pokarmu suchego z gotowanym(przynajmniej u szczeniaka)w razie problemów gastrycznych łatwiej będzie wyeliminować przyczynę.Dlatego dobrze by było,aby szczenię dostawało jeden rodzaj pokarmu.
A jakbyś miał ustawić te karmy pod względem jakości to jak by wyglądała ta lista ? Oczywiście proszę tylko o uszeregowanie karm mniej-więcej bo wiadomo, że wyboru dokona i tak sam główny zainteresowany czyli szczeniak.Robert A. pisze:Mogę polecić kilka karm sprawdzonych,kolejność jest przypadkowa.
TOTW,1 ST CHOICE,NUTRA GOLD,BIOMIL.NGBB(tylko bywaja problemy z dostępnością)
Zatem serdecznie dziękuję za dotychczasowe sugestie i jednocześnie proszę o dokładniejsze nakierowanieRobert A. pisze:Wybór karmy należy do właścicciela,ja tylko mogę zasugerowac to i owo![]()
sam nie słyszałem jeszcze o alergii po 1st Choice, teraz jest nowa wersja i sam się zastanawiam żeby spróbować. Stosowałem ją kiedyś i byłem zadowolony, teraz jesteśmy od kilku miesięcy na Pronature Holistic , myślę że mogę spokojnie polecić.Robert A. pisze:Tak- bardzo cenię 1st Choice,za jego jakość,a przy tym z tego co wiem smakuje psom.Moje tylko przez chwilę jadły tę karmę,ale byłem zadowolony.
Dorota,jeśli podajesz zioła juz 7 miesięcy zrób koniecznie przerwę miesięczną w inym przypadku będą traktowane przez organizm jak Placebo.dorota m pisze:Dziękuję! Pies waży 45 kilo , na opakowaniu pisze, że 1/2 lyżeczki do 45 kilo. do tej pory podawalam caly czas w tej ilości z zalecaną przez Ciebie przerwą ,i tak ok 7 miesięcy. Mam nadzieję , ze Bento się sprawdzi. Trzy razy próbywalam karmy z rybami ( TOTw, BRIT z Lososiem było drapanie , a po forzie z rybą momentalnie przy wprowadzaniu wymioty , po 5 dniach musialam ja podarować innemu psiakowi ( ktoremu poslużyła). 1st choice nie próbowalam , nowa wersja jest holistyczna( a te jakoś się nie sprawdziły). dlatego trochę się boję.
Też tak myślę,że możesz spokojnie przejść na 1st ChoiceMarekK pisze:sam nie słyszałem jeszcze o alergii po 1st Choice, teraz jest nowa wersja i sam się zastanawiam żeby spróbować. Stosowałem ją kiedyś i byłem zadowolony, teraz jesteśmy od kilku miesięcy na Pronature Holistic , myślę że mogę spokojnie polecić.Robert A. pisze:Tak- bardzo cenię 1st Choice,za jego jakość,a przy tym z tego co wiem smakuje psom.Moje tylko przez chwilę jadły tę karmę,ale byłem zadowolony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości