I jeszcze dodam jedno...Znam 2 hodowle na bardzo wysokim poziomie, gdzie koty traktowane sa z miloscia, godnoscia i solidna opieka weterynajna.Zdobywaja tytuly na wystawach:-) Ci ludzie z tego po prostu godnie zyja...I nie widze nic w tym zlego...Ale powiem jedno, nie zadaja horendalnych kwot za kociaki (ceny srednie) a koty naprawde super...Poza tym sa takze bardzo serdeczni i sympatyczni jako ludzie. Przez co sa wiarygodni i maja chetnych na kociaki:-)
Pozdrowka jeszcze raz
Tego nie rozumię!
Gościu, wyrazy uznania - nie umiałabym oddać meritum sprawy bardziej trafnie i taktownie. Podpisuję się pod tym oburącz. Zresztą dotyczy to całokształtu a nie tylko zacytowanego fragmentuAnonymous pisze:Odpowiedzialni posiadacze kotkow nierasowych czasem naprawde ponosza duze koszty utrzymania swoich pupilow i nikt im za to nie zwroci. Bo co? "Dachowiec to ma inny zoladek?Nie choruje? Gorzej go trzeba traktowac, zywic. leczyc?" Nikt nie robi kosztorysow i nie bedzie kociakow, ktore pokryja ewentualne koszty w przyszlosci. Czasem gdy koty choruja koszty te nawet przewyzszaja utrzymanie kota w hodowli (tak sie tez zdarza). Robia to z czystej milosci do zwierzat i nie lamentuja nad wydatkami...A maja tych kotow czasem po kilka bo tak sie zdarzy ze musza (chca) przygarnac...Ja mam 2 takie koty...Moj brat ma 3 takie psy (ma domek na wsi)...I jeszcze dodam jedno...Znam 2 hodowle na bardzo wysokim poziomie, gdzie koty traktowane sa z miloscia, godnoscia i solidna opieka weterynajna.Zdobywaja tytuly na wystawach:-) Ci ludzie z tego po prostu godnie zyja...I nie widze nic w tym zlego...Ale powiem jedno, nie zadaja horendalnych kwot za kociaki (ceny srednie) a koty naprawde super...Poza tym sa takze bardzo serdeczni i sympatyczni jako ludzie. Przez co sa wiarygodni i maja chetnych na kociaki:-) Pozdrowka jeszcze raz
PS. A te dwie hodowle, o których wspominasz to kociaki jakiej rasy?
Po przemyśleniach dodam jeszcze jedno.
Proszę zwrócić uwagę, że hodowle, które mają naprawdę drogie kocięta (horyzontalnie) to hodowle, które mogą się poszczycić juz wypracowanymi liniami, a także oferują kocięta o unikatowym rodowodzie i naprawdę ekstra budowie. To są wysokiej klasy kocięta hodowlane, są rzadkie w swoich uwarunkowaniach (doskonały rodowód) i przez to bardziej cenne. Nic więc dziwnego, że takich kotów do hodowli nie można kupić za "średnie pieniądze".
Dlatego są dużo droższe jako kocięta hodowlane - bo jako takie przedstawiają ogromną wartość.
Proszę zwrócić uwagę, że hodowle, które mają naprawdę drogie kocięta (horyzontalnie) to hodowle, które mogą się poszczycić juz wypracowanymi liniami, a także oferują kocięta o unikatowym rodowodzie i naprawdę ekstra budowie. To są wysokiej klasy kocięta hodowlane, są rzadkie w swoich uwarunkowaniach (doskonały rodowód) i przez to bardziej cenne. Nic więc dziwnego, że takich kotów do hodowli nie można kupić za "średnie pieniądze".
Dlatego są dużo droższe jako kocięta hodowlane - bo jako takie przedstawiają ogromną wartość.
A miłość i chęć posiadania takiego kota "bo jest ładny" to już mało ważny aspekt.silverbast pisze:Po przemyśleniach dodam jeszcze jedno.
Szkoda, że takie hodowle podchodzą do tematu jedynie materialnie
Dzieki Ato za uznanie...Moje wypowiedzi rzadko kiedy sa "cenione" na forum Jak cos komus nie pasuje w moich wypowiedziach( a bylo juz pare wczesniej) to od razu wyzywa mnie od anonimow i sprowadza do adwersarzy drugiej (a moze i trzeciej ) kategorii i na tym merytoryczna dyskusja sie konczyla...
Te hodowle o ktorych wspomnialem to jedna MCO a druga brytyjczykow
Pozdrawiam wszystkich
Te hodowle o ktorych wspomnialem to jedna MCO a druga brytyjczykow
Pozdrawiam wszystkich
Aaaaa jeszcze dodam jedno...Gaduła ze mnie ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie...Ta stronka i podejscie wlascicielki tej hodowli do sprawy, jej serdecznosc i normalnosc w wypowiedziach czyni dla mnie te stronke wzorcowa. Trzeba ja dokladnie przeczytac a zobaczycie ile w niej naturalnosci, milosci, pasji i zarazem zrozumienia tematu! Ufam szczerze, ze tak jest w rzeczywistosci, bo tresc stronki pozwola mi w to wierzyc.
Oto ona xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPozdrowka jeszcze raz
Oto ona xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPozdrowka jeszcze raz
Gościu właśnie oglądam tę stronę, ale nie potrzebnie umieściłeś tu link, bo to jest niezgodne z regulaminem
Ten adres pojawił się na tym forum już wcześniej i administratorzy go nie wyrzucili, więc nie ma co protestować.
Ja też poczytałam z ogromną przyjemnością o tej hodowli. We wszystkich radach i opisach czuje się wielką miłość do zwierząt i niekłamaną życzliwość do ludzi. Czytając, ma się odczucie, jakby się tam było i rozmawiało z tą Panią osobiście.
Polecam, choćby z ciekawości warto tam zajrzeć.
Ja też poczytałam z ogromną przyjemnością o tej hodowli. We wszystkich radach i opisach czuje się wielką miłość do zwierząt i niekłamaną życzliwość do ludzi. Czytając, ma się odczucie, jakby się tam było i rozmawiało z tą Panią osobiście.
Polecam, choćby z ciekawości warto tam zajrzeć.
Sliwko, czasem warto nagiac Regulamin jak nikomu to nie szkodzi a nawet moze zrobic wiele dobrego Ja czasem tak postepuje i w zyciu i w pracy...Taka jakas mi sie zasada kiedys urodzila
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Ten adres pojawił się na tym forum już wcześniej i administratorzy go nie wyrzucili, więc nie ma co protestować.
Ja nie protestuję tylko mówię, że tak mogą zrobić, bo jak niedawono podałam samą nazwę hodowli to "zakryto" ją x'ami.
Gościu, a czy ta hodowla MCO o której tyle dobrego mówiłeś ma swoją stronkę?
Ma, ma i jak dobrze poszukasz to znajdziesz bo jest dosyc znana Nie chce tu nikogo reklamowac bo mnie znowu op....szą
Pozdrowka
Pozdrowka
wyślij na priva.
Na PW nie da rady, bo trzeba być zalogowanym, ale może na maila byś mi Gościu podesłał? Do mojego nicku z forum dopisz siódemkę, pocztę mam na WP
DamoKier, a jak by ci Gość wysłał na mail tę stronkę to mogłabyś wysłć mi ją na PW? Jestem bardzo ciekawa co to za hodowla.
-
- Informacje
-