GreenFish
To jest jeden produkt połączenie oleju rzepakowego 75% i oliwy extra virgin 25% produkowany w niemczech, od kiedy dodaje do karmy codziennie widać znaczącą poprawę nie tylko sierści ale skóry szczególnie na uszach gdzie skóra od drapania była bardzo twarda a teraz jest dużo lepiej.
Tak Giziu, bo jeden produkt produkowany pod katem zywieniowym bedzie zawsze lepszy niz dwa zmieszane. Troche wiecej znajomosci tematu. Chocbs zmieszał te same dwa oleje osobno to nie da takiego efektu jak jeden preparat. Wiec posluchaj czasem innych a nie badz taki zadufany w sobie. Napisales w dziale choroby ze nie znasz sie za bardzo na zywieniu, wiec sie tego trzymaj naprawde.
ja chetnie poslucham bo nie rozumiem lub nie wiem. Dlaczego ciecz A+B zmieszana przez producenta ma dzialac inaczej niz ciecz A+B zmieszana przeze mnie w tym samym stosunku? Serio pytam.OWCZARZ pisze:Tak Giziu, bo jeden produkt produkowany pod katem zywieniowym bedzie zawsze lepszy niz dwa zmieszane. Troche wiecej znajomosci tematu. Chocbs zmieszał te same dwa oleje osobno to nie da takiego efektu jak jeden preparat. Wiec posluchaj czasem innych a nie badz taki zadufany w sobie.
Owczarz, a Ty myślisz, że z czego ten preparat jest zrobiony
. Przecież nie z pojedynczych kwasów tłuszczowych tylko ze zmieszania w odpowiedniej proporcji oliwy z oliwek i oleju rzepakowego z dodatkiem witaminy E (zresztą wyraźnie jest to powiedziane). Jeśli ma się analizę kwasów tłuszczowych obu olejów to można spokojnie w warunkach domowych odtworzyć proporcję i stworzyć sobie taką mieszankę. Wyjdzie na pewno o niebo taniej niż ten preparat.
![Wink :wink:](./../images/smilies/icon_wink.gif)
Niech Ci to ATA wytluamczy. Chocby dlatego ze sama mieszajac nie uzyskasz tych samych proporcji dokładnie chocbys nie wiem jak mierzyla dokladnie ale i nie tylko o to chodzi.
Myslisz ze ten preparat to poprostu tak zmieszane dwa oleje i nic wiecej? Ze wystarczy to tak łatwo zrobic? To zmieszaj sama i sprzedawaj, zobaczymy czy beda kupowac.![Very Happy :D](./../images/smilies/icon_biggrin.gif)
Myslisz ze ten preparat to poprostu tak zmieszane dwa oleje i nic wiecej? Ze wystarczy to tak łatwo zrobic? To zmieszaj sama i sprzedawaj, zobaczymy czy beda kupowac.
![Very Happy :D](./../images/smilies/icon_biggrin.gif)
No właśnie wytłumaczyłam
. Dokładnie na zmieszaniu to polega - trzeba tylko mieć dokładną analizę kwasów tłuszczowych każdej partii oleju, ponieważ pewne wahania składu zawsze będą. Na pewno wygodniej kupić gotowy preparat bo będzie miał w miarę stały skład, no i przeciętny właściciel psa nie ma dostępu do analiz chemicznych. I tylko na tym polega przewaga preparatu
.
![Laughing :lol:](./../images/smilies/icon_lol.gif)
![Wink :wink:](./../images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Informacje
-